Iedereen wil graag mooie en gezonde tanden. Niemand fleurt op van tandpijn of een onwelriekende adem. Net zoals een goede nachtrust van levensbelang is voor een gezonde geest is een goede mondhygiëne onontbeerlijk voor een gezond gebit in een gezond lichaam.

Vandaag de dag ligt de medische focus nog té sterk op de tanden zelf, terwijl de rest van de mond vaak ‘vergeten’ wordt.

Vanuit een ernstige bezorgdheid, gegroeid uit de dagelijkse tandartsenpraktijk willen we de focus verleggen van tandhygiëne naar volledige mondhygiëne.

Dagelijkse mondzorg is meer dan tandenpoetsen en gezonde voeding. Gezond en voldoende speeksel speelt een primordiale rol in de bescherming van onze tanden. Tal van factoren beïnvloeden de kwaliteit en kwantiteit van ons speeksel.* In geval van onvoldoende mondhygiëne kan tandglazuur door de combinatie van gaatjes en slijtage binnen zes weken geheel afgebroken worden.

Mouthacid® biedt concrete oplossingen om de mondhygiëne sterk te ondersteunen en te verbeteren. Gebaseerd op wetenschappelijke inzichten en jarenlange praktijkervaring streven we op die manier naar eenvoud en efficiëntie in de dagelijkse mondzorg.

* alcoholgebruik, druggebruik, medicatiegebruik, veroudering van klierweefsels, radiotherapie, chemotherapie, ziekte van Sjögren, ...

Steven De Mars - Mouthacid

Steven De Mars

Steven De MarsBernard Van Zeebroek - Mouthacid

Bernard Van Zeebroek

Bernard Van Zeebroek


Frédéric Devos - Mouthacid

Frédéric Devos

Frédéric DevosEvert De Pus - Mouthacid

Evert De Pus

Evert De PusVisie

Preventie is dé toekomst. Mouthacid ondersteunt en versterkt alle projecten waar gezondheidspreventie, en in het bijzonder mondpreventie, centraal staat. Samen op weg naar een efficiënte, betaalbare en toegankelijke gezondheidszorg.

Missie

Mouthacid wil relevante, betrouwbare en duurzame oplossingen bieden inzake mondpreventie en mondhygiëne op basis van professioneel advies (tandarts, mondhygiënist, apotheker, huisarts,…).